2014/10/16

Maailman helpoimmat sämpylät (ilman hiivaa)

Maailman helpoimmat sämpylät / World's easiest bread rolls
Näiden sämpylöiden ohjeen löysi ensimmäisen kerran mieheni ja sen jälkeen niillä ollaan herkuteltu moneen otteeseen. Valmista tulee alle puolessa tunnissa ja omasta mielestäni nämä ovat maukkaampia ja kuohkeampia kuin hiivalla kohotetut sämpylät.

Alkuperäinen mahtava ohje löytyy Wicked sweet kitchenistä, mutta tein siihen itse pari pientä muutosta.

Maailman helpoimmat sämpylät

5d jauhoja
1rkl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1tl suolaa
2rkl siirappia
2,5dl vettä

maitoa voiteluun

Laita uuni lämpenemään 200 C. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja vesi ja sekoita löysäksi taikinaksi. Annostele lusikalla taikinakasoja pellille leivinpaperin päälle (itse teen aina viisi isoa sämpylää, mutta voit tehdä pienempiäkin). Ripottele jauhoja taikinakasojen päälle ja muotoile jauhoisin sormin sämpylät tasaisiksi. Voitele sämpylät maidolla, jotta pinta saa kauniin värin uunissa. Paista noin 12-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullaruskea. Anna jäähtyä hieman leivinliinan alla ja nauti!

Maailman helpoimmat sämpylät / World's easiest bread rolls


Maailman helpoimmat sämpylät / World's easiest bread rolls

Maailman helpoimmat sämpylät / World's easiest bread rolls

Maailman helpoimmat sämpylät / World's easiest bread rolls
// These are the world's easiest bread rolls! 

My husband first discovered the recipe for these lovely bread rolls and we've made them many times since. I think they are even more tasty and soft than yeast bread rolls and a lot quicker to make.

The lovely original recipe was found from Wicked sweet kitchen (recipe in finnish), but I made small adjustments to it.

The world's easiest bread rolls (without yeast)

5dl all-purpose flour
1 tbsp baking powder
0,5 tsp of baking soda
1 tsp of salt
2 tbsp of syrup
2,5 dl of water

milk wash

Heat the oven to 200 degrees celsius. Mix the dry ingredients. Add the syrup and the water and mix to form a soft dough. Using a spoon, lift piles of dough on a baking paper over a baking tray. Sprinkle some flour on the piles and smooth them with your fingers. Brush some milk wash on the buns so that they get a nice golden color. Bake in the oven for 12 to 15 minutes until they are golden brown. Let the bread rolls cool a bit and enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti