2014/12/21

Viime hetken lahjaideat | Last minute gift ideas

Kun kirjoitan tätä, ulkona sataa valtoimenaan täydellistä pakkaslunta! Tulee sittenkin valkoinen joulu, ihanaa!

Salted peanut caramel | Suolapähkinätoffee


Nyt on viime hetki tehdä ja paketoida lahjat valmiiksi. Tänä vuonna päätin tehdä itse tehtyä toffeeta joululahjoiksi. Helppoa tehdä ja maistuu, ah, niin hyvältä!

Suolapähkinätoffee

2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
25g voita
noin 70g suolapähkinöitä hieman murskattuna
merisuolaa

Lisää kerma, sokeri, siirappi ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes toffee paksuuntuu. Voit testata toffeen paksuutta tipauttamalla sitä kylmään veteen. Jos toffee jähmettyy ja siitä voi muovailla pallon, toffee on valmista. Sekoita mukaan suolapähkinät ja kaada seos pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna jäähtyä noin 15min ja ripottele päälle merisuolaa myllystä. Anna jäähtyä, kunnes toffee on huoneenlämpöistä. Leikkaa paloiksi ja kääri leivinpaperiin.

// This is the last moment to make and wrap all your gifts ready. This year I'm making self made caramel as christmas presents. They are easy to make and taste oh so good!

Salted peanut caramel

2 dl double cream
1,5 dl sugar
0,5 dl dark syrup
25g of butter
about 70g of crushed salted peanuts
sea salt

Add the cream, sugar, syrup and butter to a pan. Let boil on a medium heat until the caramel thickens. Test the right consistency by dropping some caramel to a glass of cold water. If the caramel sets and you can shape it into a ball, it's ready. Mix in the peanuts and pour the mixture to a small tray. Let cool 15 min and sprinkle some sea salt on top. Let the caramel cool until room temperature. Cut into pieces and wrap in baking paper. 

Salted peanut caramel | Suolapähkinätoffee


Päätin laittaa toffeet lasipurkkeihin ja tein vielä itsestään kuivuvasta valkoisesta askartelusavesta koristeen purkin kylkeen. Savikoristeet ovat helppoja ja nopeita tehdä ja näyttävät suloisilta. Kuvioita voi painaa esimerkiksi leimasimilla, virkatulla pitsillä tai oksilla. Nämä voivat olla pieniä tuliasia sellaisenaan.

// I put the caramels into a glass jar and made some clay ornaments as a decoration. I used white clay that air dries. You can press different patterns on the clay with stamps, lace or branches. 

Clay ornaments | Saviset joulukoristeet

Tein myös kortteja lahjojen kanssa vietäviksi. Osa lähti jo aikaisemmin postissa niille, joita emme ehdi nähdä joulun aikaan. Loput viemme paikan päälle itse, kun vierailemme. Käytin leimasinta ja käsintehtyä paperia. Koristeeksi vielä pieni rusetti ja vähän blingiä tietysti. :) Helppoa!

// I also made some Christmas cards to give with the caramels. They are very simple, I used a heart shaped stamp on hand made paper. The I added a little bow and some bling of course. :)

Diy heart Christmas card | Itsetehty joulukortti
DIY Christmas present | Itsetehty joululahja
Tällainen setti on kiva viedä ystäville ja sukulaisille!

//A nice present to give to friends and family!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti